Εντυπωσίασε η «Μήδεια» και στο Ηρώδειο

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η καλλιτεχνική σύμπραξη τριών ιστορικών θεσμών της χώρας.
Μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης τον Ιούλιο, μετά την Επίδαυρο τον Αύγουστο που σηματοδότησε την επιστροφή του Θεάτρου Τέχνης στο αργολικό θέατρο ύστερα από 7 χρόνια, η «Μήδεια», ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο κατάμεστο από θεατές Ηρώδειο, σε μια παράσταση που δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη, παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.
«Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια, από καταγωγή και από έρωτα» γράφει στον πρόλογο της μετάφρασής του ο Γιώργος Χειμωνάς. Δύο όψεις έχει ο έρωτας: τη «βάρβαρη» και την ονειρική. Την ιδανική.
Μέσα από το μύθο της Μήδειας, όπως αυτός παρουσιάζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη, αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας (Πλάτωνας, Σαπφώ, Θεόκριτος, Αρτεμίδωρος κ.ά.), η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μίλησε για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους».  Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή.
Χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα, είδαν τη «Μήδεια», με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σημαντικά βήματα εξωστρέφειας, καθιερώνοντάς το, μεταξύ των κορυφαίων καλλιτεχνικών οργανισμών της χώρας.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...