Οι "Έλληνες" του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, περιοδεύουν στην Ήπειρο

Ένα ακόμη καλοκαίρι έφθασε και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ετοιμάζεται να περιοδεύσει στην περιφέρεια της Ηπείρου και σε άλλους θεατρικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, παρουσιάζει την πικρή κωμωδία, «Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 21.30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Πληροφορίες – κρατήσεις: 2651025670.

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση: Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια ενώ μέσα σου θα ‘θελες να κλάψεις πικρά. Μια πικρή-πικρή κωμωδία με πάρα πολλές αντιθέσεις.
Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη. Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης. Η πίστη, η ιδεολογία, ο πόθος, η αναζήτηση θα χαρακτηρίζουν πάντα τον Έλληνα που δεν ξεχνά το παρελθόν του, που ονειρεύεται και παλεύει για τον μέλλον του. Ο Μακρυγιάννης αποδίδει στους «Έλληνες» την ιστορικότητά μας.
Απόσπασμα κριτικής του Κώστα Γεωργουσόπουλου για το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη «Οι Έλληνες»: Το έργο του Μακρυγιάννη είναι ευθύβολο, κοφτερό, καίριο, έγκυρα ελληνικό, γλωσσικά ρέον, τίμιο με τα πράγματα και στο βάθος-βάθος πέρα από την ειρωνική του επιφάνεια, πικρό αλλά αληθινό και ανθρώπινο.
Οι συντελεστές του έργου είναι:

Παναγιώτη Μακρυγιάννη «Οι Έλληνες» κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θανάσης Μιχαηλίδης
Σκηνογραφκηνικά – κοστούμια: Ιωάννα Λισγάρα
Μουσική: Αλέξανδρος Τσιμέκας
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Στέλλα Κατσαρού • Θανάσης Μιχαηλίδης

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...