Παρουσίαση της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας και του προγράμματος για το 2018

Μετά από 7 χρόνια χωρίς καλλιτεχνική διεύθυνση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και η Πρόεδρος του Αλέκα Βακαλοπούλου, καλωσόρισαν και επίσημα στα Γιάννενα, τη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια, κα. Ελένη Δημοπούλου.
Μια επιλογή με αξιοκρατικά κριτήρια και με κύριο γνώμονα την επιτυχημένη θητεία της τα τελευταία τρία χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Η Ελένη Δημοπούλου σπούδασε θέατρο στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Εργάστηκε επί 25 χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Συν-ίδρυσε την ομάδα «Εν δυνάμει», μια παρέα, ξεχωριστών ανθρώπων, νέων με δυνητικές και εν κινήσει ικανότητες, εθελοντών, γονιών και φίλων με σπουδαίο έργο.
Με αφορμή την παρουσίαση της κας. Δημοπούλου, η οποία και παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της χρονιάς, η κα. Βακαλοπούλου σημείωσε πως «στο  ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με γνώμονα τη συνέργεια και μετά την επιτυχημένη χρονιά εξωστρέφειας που ολοκληρώθηκε πέρυσι, φέτος «πρωταγωνιστεί» το άνοιγμα σε συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην περιοχή, στο ΔΗΠΕΘΕ, στους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης της Ηπείρου και της χώρας».
Όπως είπε η κα. Βακαλοπούλου, το 2018 ξεκίνησε για το ΔΗΠΕΘΕ με την Πειραματική Σκηνή του και το έργο «Anacarbit», σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση, μια παράσταση που αγκαλιάστηκε από το κοινό των Ιωαννίνων και της Αθήνας.
Παράλληλα από τη Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ανέβηκε η εκπαιδευτική παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς» που μέσα σε ένα μήνα την παρακολούθησαν 3.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου, που μοιράστηκαν μαζί μας τη ζωή και το έργο του σπουδαίου λογοτέχνη, Νίκου Καζαντζάκη.
Ακόμη, το ΔΗΠΕΘΕ στο πλαίσιο και του κοινωνικού του ρόλου επισκέφθηκε 3 ΚΑΠΗ, τις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων, ενώ την παράσταση είδαν δεκάδες θεατές. Το «Φτάσε όπου δεν μπορείς» απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από όλους όσοι το παρακολούθησαν, δίνοντας μας το κίνητρο να συνεχίσουμε και στο μέλλον με ποιοτικές παραστάσεις από τη Νεανική Σκηνή.

Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και την Πρόεδρο κα. Βακαλοπούλου, τόνισε πως ελπίζει να φανεί αντάξια της επιλογής αυτής και σημείωσε πως τον πρώτο μήνα παρουσίας της στα Γιάννενα, διαπίστωσε πως ήρθε σε έναν Οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί άρτια και δημιουργικά, έχοντας οργάνωση και τάξη, ένα ιστορικό ΔΗΠΕΘΕ που αγαπούν οι πολίτες και έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Επιθυμία μας είναι όλοι μαζί και εγώ προσωπικά να εργαστούμε σε απόλυτη αρμονία με την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την περαιτέρω ανάδειξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας. Στοχεύω σε έναν πολιτισμικό οργανισμό που απευθύνεται σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.
Σε μια δημιουργική κοινότητα που συνενώνει πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, της τέχνης και του πνεύματος σε μια ευεργετική πολυφωνία με υψηλούς καλλιτεχνικούς στόχους. Όραμα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι το ΔΗΠΕΘΕ να γίνει συνώνυμο ενός χώρου πολυσυλλεκτικού εναλλασσόμενου ρεπερτορίου και σημαντικών συνεργασιών, ένα θέατρο ομαδικότητας και σύμπραξης. Σε αυτό το όραμα θα στέκονται συνοδοιπόροι καλλιτέχνες με σημαντική πορεία και ισχυρό στίγμα στο χώρο, ταυτόχρονα όμως κι ομάδες νεότερων δημιουργών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα κι αναζητούν μια ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας του έργου τους», είπε η κα. Δημοπούλου.

Ο Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός

Αμέσως μετά η κα. Δημοπούλου προχώρησε στην συνοπτική παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού για το 2018.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Τον Μάρτιο θα γίνει από το ΔΗΠΕΘΕ το καθιερωμένο αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Η Ημέρα φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά, στους μελλοντικούς θεατρόφιλους και η γνωστή συγγραφέας και ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, θα βρίσκεται στα Γιάννενα, προσκεκλημένη του ΔΗΠΕΘΕ για να διαβάσει το μήνυμα, να αφηγηθεί παραμύθια και να συζητήσει με το κοινό για το παιδικό θέατρο.
Συνομιλίες: Με την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το ΔΗΠΕΘΕ εγκαινιάζει φέτος το νέο του πρόγραμμα «συνομιλίες». Μια φορά το μήνα διοργανώνονται «Συνομιλίες», με σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης του Θεάτρου.
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί καλλιτέχνες με μακρόχρονη πορεία και καλλιτέχνες της νέας γενιάς που υπηρετούν το θέατρο πάνω στη σκηνή και πίσω από τις θεατρικές παραστάσεις σε μια ανοιχτή «συνομιλία» με το κοινό. Ηθοποιοί που συνεργάζονται με το ΔΗΠΕΘΕ ή μαθητές των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ συστήνουν τους καλεσμένους στο κοινό με μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους με τη χρήση video ή άλλων μέσων διάρκειας δέκα λεπτών και συντονίζουν τις συνομιλίες που κινούνται σε φιλικό επίπεδο. Πρώτη καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ η συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τον Απρίλιο και με αφορμή το τέταρτο μέρος από τις «Λογοτεχνικές Γέφυρες» με τίτλο «Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία», το ΔΗΠΕΘΕ φιλοξενεί στο Θέατρο Καμπέρειο τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις.
«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη;», του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, σε σκηνοθεσία Αμαλίας Καβάλη και Γιάννη Σοφολόγη, το «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κίτσιου, με τις Θεοδώρα Τζήμου, Βαλέρια Δημητριάδου και Χρύσα Κοταράκου, τον «Γάμο του Καραχμέτη», σε σκηνοθεσία Όλγας Λαζαρίδου και το «Μικρό Πόνι», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τη Ρηνιώ Κυριαζή και τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.
ΜΑΙΟΣ
Συνέργειες: Το Καμπέρειο Θέατρο γίνεται η «σκηνή» των συνεργειών. Το ΔΗΠΕΘΕ φέτος, «υιοθετεί» και χρηματοδοτεί τρεις επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους το «σπίτι» του, το Καμπέρειο Θέατρο.
Οι τοπικές επαγγελματικές θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους στο «Καμπέρειο». Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μετά από απόφαση του Δ.Σ., θα παραχωρήσει το θέατρο επί 15 ημέρες για κάθε μία, από τρεις το περισσότερο επαγγελματικές θεατρικές ομάδες, προκειμένου αυτές να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους καθ’ όλη της διάρκεια του 2018, σε ημερομηνίες που ευνοούν τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων του ΔΗΠΕΘΕ.
Η πρώτη ομάδα που ξεκινά το νέο θεσμό είναι το Politheatro με το έργο «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου.
Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Για μια ακόμη χρονιά, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ως αρωγός του ερασιτεχνικού θεάτρου, διοργανώνει και αυτόν τον Μάιο, τον μήνα ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας στην Ήπειρο. Επτά θεατρικές ομάδες, εκ των οποίων δυο ομάδες της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου, συναντώνται, σε έναν «μαραθώνιο» παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο «Καμπέρειο».
Το ΔΗΠΕΘΕ Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει: To ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ταξιδεύει και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για να συλλέξει τοπικές ιστορίες και να συν-δημιουργήσει νέες, μέσα από τη ματιά, το λόγο, τη μνήμη και τη φαντασία των παιδιών. Ένα ταξίδι χαράς, έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.
Το ΔΗΠΕΘΕ καλεί τα παιδιά που ζούνε στα χωριά της περιοχής των Ιωαννίνων και τους εκπαιδευτικούς τους να γίνουν συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο. Ο τόπος και η ιστορία του ζωντανεύουν μέσα από ζωγραφιές, μουσικές, δρώμενα και κείμενα των παιδιών που εσωκλείουν εμπειρίες, μνήμες και βιωματικές γνώσεις ξεδιπλώνοντας την ποικιλομορφία του πολιτισμικού μας πλούτου. Ένας μουσικός, μια αφηγήτρια και ένας εικαστικός δημιουργούν ένα ζωντανό αρχείο ιστοριών.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων: Κάθε χρόνο τον Ιούνιο, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, δίνει τη «σκυτάλη» στη Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων, μετά τον απόλυτα επιτυχημένο Μήνα ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας. Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου, για να τη γεμίσουν με φρεσκάδα, αυθεντικότητα και δημιουργικότητα. Μαθητικοί θίασοι από σχολεία, με την ενέργειά τους και τον αέρα αισιοδοξίας που διακατέχει τη νέα γενιά, παρουσιάζουν τα δικά τους έργα, με την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Τη δική του «σφραγίδα» στον πολιτιστικό ορίζοντα της χώρας βάζει και αυτό το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με μια μεγάλη συμπαραγωγή, με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και έχοντας πάντα ως στόχο την αποκέντρωση και τη συνέργεια με καλλιτεχνικούς φορείς που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» στον χώρο για πολλές δεκαετίες, συνεργάζεται και φέτος με φορείς όπως το ΚΘΒΕ και ο ΘΟΚ, με 4 φεστιβαλικές παραγωγές.
Τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Φεστιβάλ Αθηνών, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Πέρσες» του Αισχύλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, «Ορέστης» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, «Αγαμέμνονας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Όραμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης να αποτελέσει ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό θεσμό που θα επιχειρήσει να εμπλέξει τη ζωή και την τέχνη, δίνοντας χώρο και χρόνο για παρατήρηση, αντανάκλαση, δημιουργία και δράση με αφορμή το Αρχαίο Δράμα που γεννήθηκε στη χώρα μας. Σημαντικός στόχος να συμπεριληφθεί στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος που συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το υπουργείο Πολιτισμού.
Διεθνές Θεατρικό Εργαστήριο Δωδώνης: Για το Καλοκαίρι 2018 σχεδιάζουμε κύκλους μαθημάτων και master classes με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών -δασκάλων. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μελλοντικά σε σταθερή βάση ένα Διεθνές Κέντρο Αρχαίου Δράματος στα Γιάννενα και στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.
Ένα πρότυπο κέντρο εμβάθυνσης στη σπουδή του αρχαίου δράματος που θα συνδεθεί με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και καλλιτεχνικές σχολές του εξωτερικού.
Έχουν προσκληθεί για να διδάξουν οι: Mιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Καραθάνος, Αμαλία Μουτούση, Σίμος Κακάλας, Μάρθα Φωκά, Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, Ρηνιώ Κυριαζή. Τα εργαστήρια θα συνδυαστούν με τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής και σε χώρους στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η επιστημονική επιμέλεια ανήκει στη Δηώ Καγγελάρη, θεατρολόγο, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το Τάβλι: Το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» είναι ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, θα παρουσιαστεί εντός των αιθουσών του ΔΗΠΕΘΕ και θα ταξιδέψει παντού μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, σε μη θεατρικούς χώρους, σε αυλές, σε χωριά του νομού, σε μικρές πόλεις, και γιατί όχι σε χωριά όλης της Ελλάδας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις από επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων και τις συνεργασίες με άλλες θεατρικές ομάδες που πρωτοπαρουσιάστηκαν τον Απρίλιο.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Παιδική Παράσταση: Η μωβ ομπρέλα της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη. Η Μωβ ομπρέλα της Άλκης Ζέη δεν έχει ανέβει μέχρι τώρα στο θέατρο. Βαθιά μας επιθυμία είναι το πρώτο της θεατρικό «σπίτι» να είναι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και τα Γιάννενα. Η δυναμική που μπορεί να έχει ένας τόπος όπως τα Γιάννενα, με έναν αυθεντικό καλλιτεχνικό παλμό όλα αυτά τα χρόνια και με ενεργή παρουσία στον χώρο των τεχνών, πιστεύουμε ότι μπορεί να αγκαλιάσει αυτήν την ιδιαίτερη καλλιτεχνική πρόταση.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ο γλάρος του Αντόν Τσέχοφ μια συμπαραγωγή με το Θεσσαλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκεύοπουλου: «Είναι κωμωδία και έχει τρεις γυναικείους ρόλους, έξι ανδρικούς, τέσσερις πράξεις, ένα τοπίο (θέα σε λίμνη), πολλές λογοτεχνικές συζητήσεις, λίγη δράση και πέντε καντάρια έρωτα»: με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο ίδιος ο Άντον Τσέχοφ τον Γλάρο (1895), ένα από τα αριστουργήματα όχι απλώς του σπουδαίου Ρώσου δραματουργού, αλλά του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ένα έργο στο οποίο επιστρέφουν και ξανα-επιστρέφουν κορυφαίοι σκηνοθέτες και δημιουργοί ανά τον κόσμο.
Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Ένας χειμώνας γεμάτος θέατρο και δημιουργικότητα ξεκινά. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βρίσκεται στην αφετηρία της φετινής σεζόν, όπου τα παιδιά, οι έφηβοι, οι ενήλικες, αποτελούν ενεργό μέρος και πηγή έμπνευσης για δεκάδες δράσεις.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνει «Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου» για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη. Στα σεμινάρια διδάσκουν έμπειροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι και καθηγητές με συναφείς ειδικότητες.
Φέτος, από το ΔΗΠΕΘΕ, θα γίνουν μαθήματα Υποκριτικής για Ενήλικες (αρχαρίων και προχωρημένων), Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, Θέατρο για Εφήβους, Ειδικές Θεματικές Ενότητες για το θέατρο «Masterclass», ενώ θα λειτουργήσει και η
Ερασιτεχνική Πειραματική Σκηνή.
Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου: Tο ΔΗΠΕΘΕ υλοποιεί και μαθήματα στο Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου. Διδάσκει Γιάννα Κούλα, παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτης. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν ασχοληθεί με το θέατρο και τις τεχνικές του.
Ακόμη το ΔΗΠΕΘΕ ετοιμάζει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από τη Νεανική του Σκηνή, με τίτλο: «Γνωρίζοντας τον Τσέχωφ».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι παρακάτω:
Ημέρα Βιβλίου: Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω και αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να «δημιουργηθούν» νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στους χώρους όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.
Φεστιβάλ Αφήγησης: Με το Διεθνές Φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου, το ΔΗΠΕΘΕ κάνει ένα ακόμα βήμα, σίγουρα μεγαλύτερο, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο των δραστηριοτήτων του. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι πως δεν περιορίζεται μόνο στην οργάνωση παραστάσεων, αλλά ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές της θεατρικής τέχνης, βάζοντας την για τα καλά στη ζωή όλο και περισσότερων συμπολιτών μας. Τίτλος της φετινής διοργάνωσης «Οι Θρύλοι που ζωντανεύουν».
Γαστρονομικές Ιστορίες: Έρχεστε σε έναν τόπο ευλογημένο με μια τοπική κουζίνα ξεχωριστή, που σας υπόσχεται να σας χαρίσει εμπειρίες γαστρονομία… διαφορετικές από όσες μέχρι σήμερα γνωρίζετε! Για πρώτη φορά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, εγκαινιάζει τις «Γαστρονομικές Ιστορίες». Τον μήνα Μάιο στα Λακκώματα και στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, των «θρύλων και των παραδόσεων», οργανώνουμε ξεχωριστές εκδηλώσεις.
Πικ νικ με θέα τη λίμνη: Τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ηλικιωμένους, στους μεγαλύτερους και στους νέους, θέλει να αποτελέσει τον φετινό Ιούνιο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πρασίνου, το ΔΗΠΕΘΕ διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά ένα… πικνίκ με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στον υπέροχο χώρο πρασίνου που κοσμεί το κέντρο των Ιωαννίνων, το ΔΗΠΕΘΕ και η Αντιδημαρχία Πρασίνου, απευθύνουν κάλεσμα σε νέους και… μεγαλύτερους προκειμένου να αναβιώσει το πικνίκ, έτσι όπως το έμαθαν οι παλιότεροι. Στα Λιθαρίτσια, τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια που πλέον έχουν «εξαφανιστεί», παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, όπως η μακριά γαϊδούρα, η τυφλόμυγα, τα πεντάβολα, το κόκαλο ξεκόκαλο κ.α.
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις: Το ΔΗΠΕΘΕ αποχαιρετά τη χρονιά με αφηγήσεις παραμυθιών. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υποδέχεται κάθε χρόνο στο τέλος του έτους μικρούς και μεγάλους και τους προσκαλεί να αφεθούν στη «μαγεία» των γιορτών και να συμμετέχουν στις αφηγήσεις παραμυθιών.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...