Πλούσιο το θερινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, με δράσεις για όλα τα γούστα

Πλούσιες δράσεις για όλους και όλες παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το οποίο στην μετά… καραντίνας εποχή, έχει ήδη ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να συνεχίσει την σταθερή πορεία του, προσφέροντας τα μέγιστα στον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.
Σε μια δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη, ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να συνεχίσει να αφήνει στις τοπικές κοινωνίες, το δικό του στίγμα.
Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του, στους νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ζούμε όλοι μας.
Το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι και για τις αρχές του Φθινοπώρου, και καλεί τους πολίτες όλης της Ηπείρου, αλλά και όμορων περιοχών, να στηρίξουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο και τις φετινές δράσεις.
Το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για το φετινό καλοκαίρι έχει ως εξής:

Περιπατητική performance/ παράσταση «ΠΟΥΚαιρός για έρωτες»
Μια περιπατητική performance / παράσταση με τίτλο «ΠΟΥΚαιρός για έρωτες» (Σαίξπηρ edition).
Παίζουν: Αριστοτέλης Σπυρόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Μαρία Κεβρεκίδου, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Γιώτα Παναγή.
Συντελεστές:
Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Παραγωγή: Συν Πλην Τρία.
Διασκευή: Γιώτα Παναγή.
Μουσική διδασκαλία: Kατερίνα Βασιλείου.
Σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας.
Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα με Πέμπτη έως 27 Αυγούστου (εκτός από τις 13 Αυγούστου). Ώρα έναρξης: 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

  • Κρατήσεις και ενημέρωση για το σημείο εκκίνησης στο τηλ: 6973-955355


Εκπαιδευτικά προγράμματα στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα
Από τις Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Μαρία Κεβρεκίδου και Γιώτα Παναγή.

  1. Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων. Κατασκευή μουσικών οργάνων από υλικά που ο καθένας μπορεί να βρει στο σπίτι του (ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα κα).

Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 17, 19, 24 και 26 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, για παιδιά 4 έως 7 ετών.

  1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου».. Η γαντοκούκλα επιλέγει προορισμό και μας δίνει πληροφορίες για έναν θεατρικό συγγραφέα της χώρας που έχει επιλέξει από τον χάρτη/υδρόγειο.

Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 15, 21 και 29 Σεπτεμβρίου,  για παιδιά 7 έως 10 ετών.

  1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηχοπεριπέτειες». Ένα εργαστήρι που δημιουργούμε δικά μας ηχοτοπία και θα ανακαλύψουμε πόσες ιστορίες μπορούν να μας πουν οι ήχοι.

Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 25, 27 και 31 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου.

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους και ενηλίκους
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, υλοποιείται από τον Σταύρο Μόσχη και απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους έχοντας ως στόχο να διεγείρει και να αξιοποιήσει τις πρώτες, αυθεντικές δημιουργικές σκέψεις των συμμετεχόντων, αποτυπωμένες αρχικά σε ποιητικά κείμενα ελεύθερου στίχου. Προσφέρει τεχνικές μέσα από ασκήσεις  για την ολοκλήρωση ενός ή περισσοτέρων ποιητικών κειμένων από τους συμμετέχοντες.
Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί για εφήβους και Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 11:00 για ενηλίκους. Τρόπος υλοποίησης: Διαδικτυακά μαθήματα.

Διαδικτυακή προβολή θεάτρου αναλογίου
Mονόπρακτο θεατρικό έργο με τίτλο «Καθαρά Από Κατσαρίδες – Dare to dream», η διάρκεια του οποίου θα είναι περίπου, 75’. Το έργο παρουσιάζεται στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ (www.dipetheioannina.eu) από την Χριστίνα Τζιάλλα, μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις σε ψηφιακή μορφή.

Ερασιτεχνική σκηνή – θεατρικό εργαστήρι
Ολοκληρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου τα μαθήματα για το Θεατρικό Εργαστήρι της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με την ηθοποιό, Χαρά Ζησιμάτου.

Παράσταση «Ο μωβ κούκος»
Παράσταση θεάτρου κούκλας «Ο μωβ κούκος». Μια πρόταση της Εβίτας Αγγέλη που θα υλοποιηθεί από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Ο Βυσσινόκηπος».
Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 το απόγευμα.

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας
Για παιδιά από 7 ετών, «Μια κούκλα στην τσάντα μου». Θα υλοποιηθεί από το Εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «ο Βυσσινόκηπος».
Τόπος: «Καμπέρειο» Πνευματικό Ίδρυμα. Στις 3 και 4 Σεπτεμβριου, στον 4ο όροφο. (Η ώρα υλοποίησης της δράσης θα ανακοινωθεί σύντομα).
Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ανακοινώνει πως ανάλογα με την πορεία των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό κάποιες από τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις δύνανται να πραγματοποιηθούν δια ζώσης με την παρουσία κοινού, εφόσον λαμβάνονται κάθε φορά όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...