Θερινό Μαντείο 2022| Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν το θέατρο

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια του Θερινού Μαντείου 2022: «Χορικό η πόλις μου» διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα απευθυνόμενο στα παιδιά και στους πολίτες της πόλης των Ιωαννίνων.
Εκτός του βασικού κορμού των μαθημάτων που απευθύνονται σε ηθοποιούς, το ΔΗΠΕΘΕ οργανώνει τα εξής εργαστήρια τα οποία προσφέρονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
📌 Αντιγόνη για παιδιά.
«Γεννήθηκα για να αγαπώ. Όχι για να μισώ.»
i)Τμήμα παιδικό (8-12 ετών) και
ii) τμήμα εφηβικό (13-18 ετών)
Περίοδος : 18-22 Ιουλίου
Ώρες: 10:30-12 :00 (παιδικό)
και 19:30-21:00 (εφηβικό)
Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα
Σε αυτά τα εργαστήρια, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αξιοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού θα διερευνήσουμε ατομικά και συλλογικά τον αρχαίο μύθο, το περιβάλλοντα χώρο και τους χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν δημιουργώντας μία διαδρομή συναισθημάτων και κατανόησης νόμων, αρχών και αξιών. Οι εισηγήτριες των τμημάτων είναι Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (παιδικό) και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (εφηβικό).
📌 Αντιγόνη για την πόλη.
«Άλλα για τον άνθρωπο ακόμα κι αν είναι σοφός δεν είναι ντροπή το να ‘χει κι άλλα να μάθει.»
Περίοδος: 18-20 Ιουλίου
Ώρες: 18:30-20:00
Χώρος: Προαύλιο Πυρσινέλλα
Δύο εργαστήρια, ένα διήμερο φωνητικής και ένα κινησιολογίας θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες, καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της πόλης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βασικό γνωρίσμα του αρχαίου δράματος, την ομαδικότητα. Μέσω της κίνησης στο χώρο και της μουσικότητα των χορικών αναδύεται η έννοια της ομάδας όπως αυτή μας έρχεται από το αρχαίο δράμα. Οι εισηγήτριες είναι η Γεωργία Τέντα (φωνητική) και η Κική Μπάκα (κινησιολογία).
*Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Ιωαννίνων και δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο χορό ή στη μουσική.
📌 Θέατρο Φόρουμ και Δημοκρατία
Περίοδος: 18-20 Ιουλίου
Ώρες: 17:00-22:00 (18&19/7)
και 9:00-14:00 (20/7)
Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα
Το βιωματικό εργαστήριο «Θεάτρου Forum», θα επικεντρωθεί στο Θέατρο των Εικόνων και το Θέατρο Forum με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνική. Απευθύνεται σε άτομα, με ή και δίχως προηγούμενη γνώση στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, που ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν σε καλλιτεχνικές, ακτιβιστικές ή άλλες δράσεις. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί και ένα ‘work in process’ παράστασης Θεάτρου Forum. Η εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η θεατρολόγος Χριστίνα Κρίθαρη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
👉 Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail [email protected]
🔸Παρακαλούμε κατά τη δήλωση συμμετοχής σας αναγράψτε στο θέμα του e-mail το τίτλο του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει και στο κυρίως σώμα το όνομα σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...