Παράσταση θεάτρου κούκλας στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα

  • Και Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και τον «Βυσσινόκηπο»

Συνεχίζονται οι δράσεις που φέτος το καλοκαίρι και στις αρχές Φθινοπώρου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το οποίο στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας, συνεχίζει την σταθερή πορεία του, προσφέροντας στον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έχει αποφασίσει και υλοποιεί μια σειρά από δράσεις, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του, στους νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ζούμε όλοι μας.
Οι νέες δράσεις που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Ο Βυσσινόκηπος».
Συγκεκριμένα το ΔΗΠΕΘΕ και ο «Βυσσινόκηπος» παρουσιάζουν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα,  την παράσταση Θεάτρου Κούκλας «Ο μωβ κούκος».
Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους άνω των 3 ετών. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες. Απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές.
«Ο Μωβ Κούκος»:
Σύλληψη / σκηνοθεσία: Εβίτα Αγγέλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννα Νότη
Μουσική σύνθεση: Ειρήνη Αγγέλη, Santiago Noriega
Σκηνικά: Μάλα Αργυροπούλου
Ειδικές κατασκευές & κουστούμια: Βυσσινόκηπος
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ζήκος
Βίντεο: Άκης Φωτίου
Αφίσα: Ratoon Buro
Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη – Γιάννα Νότη
Φώτα και ήχος: Θοδωρής Τσώλης.
Μια παράσταση για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης, όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη.
Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη… Ο Τζίμης άφαντος… Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού… Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι.
Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες (άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες). Διάρκεια: 50’. Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

                                                                             Εργαστήρι κατασκευής κούκλας
Παράλληλα, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος», υλοποιούν ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με θέμα: «Μια κούκλα στην τσάντα μου».
Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στον 4ο όροφο του «Καμπερείου» Πνευματικού Ιδρύματος, και θα γίνει και τις δυο ημέρες από τις 18.00 έως τις 20.00, ενώ είναι για παιδιά από 7 ετών και πάνω.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητη): 6977-238367.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...