Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση| 27 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2022

Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και κάθε χρόνο καλεί τα μέλη του και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το Εκπαιδευτικό Δράμα, το θεατρικό παιγνίδι στην τυπική ή μη τυπική εκπαίδευση, να τη γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κ.ά.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τακτικό μέλος του IDEA, συμμετέχει και φέτος στην Ελλάδα στις εκδηλώσεις αυτές κάνοντας δράσεις σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα) με κεντρικό θέμα: «Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία – Μοντέλα, δυνατότητες, προοπτικές»

Στα Ιωάννινα εκπαιδευτικοί, εικαστικοί και μουσικοί συμπράττουν σε ένα καλλιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους συνθέτοντας ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό, όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση.

 

Πρόγραμμα εργαστηρίων:

Κυριακή 27/11/2022 στο Καμπέρειο Θέατρο (4ος όροφος):

17:00-18:00 (4-8 ετών) «Δον Ηχώτες»

18:00-19:00 (9-11 ετών) «Ηχοχρώματα»

19:00 -20:00 (12-17 ετών) «Ζωγραφίζοντας ιστορίες»

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Εμψυχωτές καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Γραφείο Ιωαννίνων.

Συνεργασία: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, I-TAP-PD (Διεθνής Συνεργασία Εκπαιδευτικών-Καλλιτεχνών-Επαγγελματική Ανάπτυξη ERASMUS+)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.TheatroEdu.gr

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6973942189

 

 

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...