Θερινό Μαντείο 2022: «Χορικό η πόλις μου»

Θερινό Μαντείο 2022 : Χορικό η πόλις μου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πραγματοποίησε για ακόμη μία χρονιά με απόλυτη επιτυχία το «Θερινό Μαντείο», ενισχύοντας έτσι έναν σημαντικό θεσμό με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο αρχαίο δράμα. Οι σπουδάστριες/τές είχαν την ευκαιρία μέσω των εργαστηρίων να έρθουν σε επαφή με τη χρήση του αρχαίου λόγου ερευνώντας παράλληλα τη μουσικότητα και την κίνηση που ενέχει η ποιητικότητα των αρχαίων χορικών. Τα εργαστήρια, τα οποία εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες, πραγματοποίηθηκαν σε υπαίθριους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια την πρωταρχική φύση του αρχαίου δράματος, την άμεση σύνδεση της τραγωδίας με την πόλη.

Τον βασικό κορμό των εργαστηρίων του Θερινού Μαντείου 2022 «Χορικό: Η πόλις μου»στελέχωσαν η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο ηθοποιός / περφορμερ Δημήτρης Βάρκας, ο σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης, η χορογράφος / χορεύτρια Κική Μπάκα και η μουσικός / μέλος του πολυφωνικού συνόλου Πλειάδες Γεωργία Τέντα. Ενώ παράλληλα λειτούργησαν ένα παιδικό τμήμα «Αντιγόνη για τα παιδιά» με εισηγήτρια την Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου όπως και δύο τμήματα για του πολίτες των Ιωαννίνων που θέλησαν να ζήσουν την εμπειρία του πολυφωνικού τραγουδιού και την ομαδικής κίνησης «Αντιγόνη για την πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι συμμετείχαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο από τη διοργάνωση αλλά και από όσα βίωσαν δέκα ολόκληρες ημέρες στα Ιωάννινα και τα σημεία όπου βρέθηκαν.

Η Διοίκηση του Θεάτρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την συμβολή και την ευγενική προσφορά τους στο όλο εγχείρημα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και την Επιτροπή Φοιτητικών Κατοικιών, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για την ακόμη μία φορά άψογη συνεργασία και βοήθειά της, τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Στέφανο Μουστακλή για τις μετακινήσεις των σπουδαστών, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Alexios» για τη φιλοξενία των καθηγητών, την ζυθοποιία «stala» και την πιτσαρία «Κάστρο» για την ευγενική προσφορά.

Ευχαριστούμε φυσικά και τα Μέσα Ενημέρωσης των Ιωαννίνων που προβάλουν κάθε προσπάθεια του Θεάτρου με τον καλύτερο τρόπο.

 


 

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...