2017/18

Έτος

0
Εισιτήρια
0
Παραστάσεις

Το Υπόγειο

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Το Politheatro | performing arts σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υλοποιώντας τη δράση “η πόλη μας στη σκηνή” παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του έργου “Το Υπόγειο” του μεγάλου Ρώσου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το “Υπόγειο” αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δοκίμια της παγκόσμιας λογοτεχνίας και μια κορυφαία στιγμή του ανθρώπινου πνεύματος. Ένα έργο βαθιά φιλοσοφικό, τραχύ και παράξενο, το “Υπόγειο”, αποτελεί έναν εσωτερικό μονόλογο απευθυνόμενο σε θεατές, πραγματευώμενο τη σύγκρουση της λογικής και του συναισθήματος, την ανθρώπινη φύση, τη διάκριση του ανθρώπου της μονοδιάστατης αλήθειας από τον αενάως βασανιζόμενο σκεπτόμενο άνθρωπο. 

Γραμμένο το 1864, το κλασικό αυτό αριστούργημα αποτελεί τη φανταστική απολογία και εξομολόγηση ενός Ρώσου υπαλλήλου των μέσων του 19ου αιώνα που αποφασίζει να λειτουργήσει αντικομφορμιστικά και να περάσει από την αδιαμαρτύρητη αποδοχή στην ανώνυμη αντίδραση,  δια της καθόδου στο… υπόγειο, ένα υπόγειο-φρούριο στο οποίο επιλέγει να παραμείνει φυλακισμένος ή μάλλον προστατευμένος από την υπερβολή της αγάπης. 

Παραγωγή:

Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων

Συντελεστές:

Μετάφραση– θεατρική διασκευή: Γιάννης Θωμάς

Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Γκοντού

Βοηθός Σκηνοθέτη – Μουσική επιμέλεια – Σχεδιασμός αφίσας – Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας

Βοηθός παραγωγής: Άρτεμις Αγαθοπούλου

Ερμηνεία: Γιάννης Θωμάς, Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού

Αφίσα:

Περιοδεία:

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...