2012/13

Έτος

0
Εισιτήρια
0
Παραστάσεις

Γράμματα από το μέτωπο και Γκρίχου

Γκρίχου: Δημοσθένη Παπαμάρκου

Πειραματική
Σκηνή

H παράσταση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος της θα παρουσιαστούν τα «Γράμματα από το μέτωπο 1912-13». Πρόκειται για συγκλονιστικές μαρτυρίες, από τους αληθινούς πρωταγωνιστές του πολέμου, τις οποίες αφηγείται ο Μιχάλης Μπίζιος με τη συνοδεία μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

«Αλλ΄εκείνο το οποίον συνεκλόνισε σύρριζα την ψυχήν μου και εκύλισεν άφθονα τα δάκρυα ήτο η αδύνατη αλλά διαπεραστική φωνή ενδεκαετούς παιδιού ζητωκραυγάζοντος υπέρ του Ελληνισμού. Ακόμη αντηχεί εις την ακοήν μου το ηχηρόν εκείνο κύμα της παιδικής ζητωκραυγής. Επροχωρήσαμεν προς το χωρίον, τα Πεστά, αλλ΄εκρατούσα σφικτά από το χέρι το Ηπειρωτάκι εκείνο, το οποίον μέσα εις την πλημμύραν εκείνην των συγκινήσεων πόσα και πόσα δεν εσυμβόλιζε εις την φαντασίαν μου. Όταν τα όνειρα ενσαρκούνται εις την απτήν πραγματικότητα προ του μεγάλου εσωτερικού σεισμού μετατοπίζεται καθαυτό η ψυχή» καταθέτει ο Κύπριος εθελοντής Γιάγκος Τορναρίτης, πολεμιστής στο μέτωπο Ηπείρου εκείνον το χειμώνα του 1912-13.

Δημοσθένης Παπαμάρκος
Στο Δεύτερο μέρος της παράστασης και σε πρώτη πανελλήνια θεατρική παρουσίαση, θα παρουσιαστεί το έργο του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκρίχου» από τον Δημήτρη Πετρόπουλο. Γκρίχου θα πει “ύψωσε το ανάστημά σου”, “αναστήσου”, “εξεγέρσου”.

 

Παραγωγή αφιερωμένη στον εορτασμό των 100 χρόνων
από την απελευθέρωση της πόλης

Παραγωγή:

Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια-συντονισμός: Δημήτρης Πετρόπουλος,

Σκηνικός χώρος: έκθεση γλυπτών Θόδωρου Παπαγιάννη,

Μουσική: Κώστας Βέρδης,

Φωνητικά: Μαριάννα Τζήμα,

Φωτισμοί: Δημήτρης Πετρόπουλος, Βαγγέλης Νέτης

Έπαιξαν:
Γράμματα από το μέτωπο: Μιχάλης Μπίζιος, συμμετοχή: 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Γκρίχου: Δημήτρης Πετρόπουλος, συμμετοχή: Θησέας Σαπλαούρας

-Ζωντανή μουσική στη σκηνή: Κώστας Βέρδης κλαρίνο, Βαγγέλης Βέρδης ντέφι, Διαμαντής Παπαναστασίου τουμπερλέκι, Μιχάλης Βέρδης λαούτο, Στέφανος Βέρδης βιολί

Αφίσα:

Περιοδεία:

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...