2022/23

Έτος

0
Εισιτήρια
0
Παραστάσεις

Με δύναμη από την Κηφισιά

Δημήτρης Κεχαΐδης, Ελένη Χαβιαρά

Ένα από τα εμβληματικότερα και πιο αγαπημένα στο ελληνικό κοινό έργα της νεότερης δραματουργίας, γραμμένο από το συγγραφικό δίδυμο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης  Χαβιαρά το 1995, το Με δύναμη από την Κηφισιά παρακολουθεί την προσπάθεια τριών γυναικών μεταξύ 45 και 50 ετών να λύσουν τα προβλήματα συντροφικότητας που τις
ταλανίζουν.

Ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι που προγραμματίζουν να κάνουν μαζί, με προορισμό την εξωτική Ταϊλάνδη, πιστεύουν ότι θα τους δώσει την δύναμη να κάνουν ένα restart στις ζωές τους απομακρυνόμενες από τα προβλήματα που έχει κάθε μία με το σύντροφό της.

Εμείς παρακολουθούμε το έργο μέσα από τα μάτια και την αφήγηση της 20χρονης κόρης της μιας εκ των γυναικών, που παρακολουθεί την απελπισία τους απορώντας, καθώς όπως όλοι μας στα 20 πιστεύει ότι δεν θα γεράσει ποτέ. Ότι η φθορά του χρόνου και τα κοινωνικά πρέπει δεν πρόκειται να την ακουμπήσουν.

Μέσα σε εννέα κωμικά, ρυθμικά, σχεδόν παραληρηματικά πολλές φορές, επεισόδια, αναδεικνύεται μία πάλη πού βρίσκεται σε εξέλιξη και στη σημερινή κοινωνία μας 27 χρόνια μετά τη συγγραφή του έργου: την πάλη της γυναίκας να αλλάξει την εδραιωμένη εικόνα που έχουμε για αυτήν, προς κάτι πιο αυτόνομο πιο δυναμικό, πιο ανεξάρτητο, πιο ίσο.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης για 14 παραστάσεις το Νοέμβριο του 2022 και αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, με 6 sold out και ένα μέσο όρο 67 θεατών ανά παράσταση.

 

Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 21:15

Παραγωγή:

Εταιρεία Θεάτρου MONKS

Συντελεστές:

Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης – Ελένη Χαβιαρά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Σουγιουλτζή

Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη

Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης

Φωτισμοί: Γιώργος Μιχαλάκος

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

Trailer: Άγγελος Χαραλάμπους

Colorist: Δημήτρης Μανουσιάκης Frenel Post Lab

Σχεδιασμός αφίσας: Διαφημιστική εταιρεία Pilides

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Social media: Ανθούλα Αηδώνη

Αφίσα:

Περιοδεία:

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...