2023/24

Έτος

0
Εισιτήρια
0
Παραστάσεις

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ένας οικολογικός μύθος

Κοσμάς Μαρκής

Ερασιτεχνική
Σκηνή

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την παράσταση ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ (ένας οικολογικός μύθος). Η παράσταση θα παιχτεί στο Καμπέρειο Θέατρο, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 11:00.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων έχει επιβιώσει από την κλιματική καταστροφή. Μετά από χρόνια, τα παιδιά τους βγαίνουν από το καταφύγιο για να ανακαλύψουν ένα δέντρο που έχει βλαστήσει, σημάδι πως η ισορροπία στη γη επανέρχεται. Όταν το βράδυ θα κοιμηθούν στις ρίζες του δέντρου, εκείνο θα τους ταξιδέψει στο όνειρό τους στην αρχαία εποχή για δουν την ιστορία του βασιλιά της Θεσσαλίας Ερυσίχθονα και να σκεφτούν ότι θα πρέπει να οργανώσουν τη νέα τους ζωή με βάση τη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης.
Ο Ερυσίχθων για να χτίσει το νέο του παλάτι κόβει όλα τα δέντρα του άλσους της θεάς Δήμητρας, ακόμη και την αγαπημένη της ιερή βελανιδιά. Η Δήμητρα τον τιμωρεί με ακόρεστη πείνα. Πώς θα καταλήξει;
Από τα αρχαία ιερά δέντρα μέχρι τη μαζική καταστροφή των δασών και την κλιματική κρίση έχει μεσολαβήσει ένας πολιτισμός ολέθριος για το περιβάλλον. Ο αρχαιοελληνικός μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα αποτελεί το πρώτο οικολογικό παραμύθι στην ιστορία του κόσμου και μας βάζει να αναλογιστούμε τη σχέση που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι με τη φύση καθώς και τα όρια της ανθρώπινης αλαζονείας και απληστίας.

Παραγωγή:

3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Συντελεστές:

Κείμενο: Κοσμάς Μαρκής
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Μαρκής
Βοηθοί: Ειρήνη Κακοσίμου – Κική Ράδη
Κοστούμια: Ειρήνη Κακοσίμου/Ομάδα
Σκηνικό: Ειρήνη Κακοσίμου /Δημήτρης Παπουτσής

Πρωταγωνιστούν:
Δημήτρης Μαργιώλος: Ερυσίχθονας
Αναστάσης Μαργιώλος: Γλύμης
Λευτέρης Σταματέλος: Φωκίων
Δήμητρα Νικολάου: Δήμητρα / Νικίππη
Βάσια Οικονομοπούλου: Δρυάδα / Πείνα
Γεωργία Ντερμάρη: Δρυάδα

Αφίσα:

Περιοδεία:

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...