2023

Έτος

0
Εισιτήρια
0
Παραστάσεις

Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα

Παιδική
Σκηνή

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με την έναρξη της Παιδικής Σκηνής. Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για το φετινό χειμώνα (2023-24) θα παρουσιάσει την παράσταση «To Δίλημμα του Αυτοκράτορα» των Αλέξανδρου Ράπτη και Φώτη Δούσου, βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη.

Το έργο  “Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα”  βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι, το οποίο εξετάζει τη σχέση ενός μηχανικού και ενός πραγματικού αηδονιού με έναν άνθρωπο. “Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα” διατηρεί τις βασικές δομές του μύθου και εστιάζει στη σύγκρουση που φέρνει η χρήση της νέας τεχνολογίας απέναντι στη φυσικότητα του, μέχρι πρότινος, τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Το θέμα του παραμυθιού αποδεικνύεται προφητικό για την εποχή μας καθώς οι αναλογίες είναι ευδιάκριτες. Η αντίθεση ανάμεσα στον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο είναι σήμερα αισθητή περισσότερο από ποτέ. Τα υπέρ και τα κατά της νέας κατάστασης που σχηματίζεται από τη στενότερη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία είναι θέματα προς συζήτηση.

Παράλληλα με την σκηνική δράση και σε καίρια σημεία της, τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν στην αφήγηση της ιστορίας μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από τους ηθοποιούς. Εκεί ενθαρρύνεται η συναισθηματική εμπλοκή των συμμετεχόντων, καθώς και η νοητική επεξεργασία των τεκταινομένων. Έτσι η παράσταση γίνεται η αφορμή για μια βιωματική θεατρική εμπειρία με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διαχείρησης χρόνου και στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης σε ζητήματα όπως: φιλία, διαδίκτυο και ανθρώπινες σχέσεις, μοναξιά.

Τιμές εισιτηρίων (Για την πρεμιέρα):
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Φοιτητές: 7 ευρώ
Μαθητές: 5 ευρώ
Στρατευμένοι, πολύτεκνοι .άνω των 65
ετών, ΑΜΕΑ και άνεργοι: 3 ευρώ

Παραγωγή:

Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων

Συντελεστές:

Κείμενο: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης

Χορογραφίες: Λάουρα Τσιάτη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώτα Ορφανίδου

Πρωτότυπη μουσική: Hippo Theatre Group

Ενορχήστρωση: Μάριος Αποστολακούλης, Γιώργος Δούσος

Φωτισμοί: Απόστολος Κουτσιανικούλης

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Κώστας Χατζηγεωργίου

Αφίσα:

Περιοδεία:

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...