Kύκλος αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει και τον μήνα Φεβρουάριο τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο άνω των 18 ετών.
Στόχος των σεμιναρίων, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα.
Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.
Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου θα γίνει το σεμινάριο με τίτλο «Visualizing Sound», με την χορογράφο και δασκάλα χορού, Γιώτα Πεκλάρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Coetani Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο.
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, από 16:00 έως 21:00 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου από 10:00 έως 15:00.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 20. Για όλους, ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας.
Εργαστήριο πάνω στους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και εκφράζουμε την κίνηση και τον ήχο. Το ερευνητικό εργαστήριο Visualizing Sound ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κιναισθητικής και μουσικής αντίληψης, καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται αρμονικά τον χώρο και τον χρόνο. Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο το body music, προτείνοντας έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του σώματος για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα συνενώνονται και άλλες πρακτικές (circle singing, τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού) και μεθοδολογίες συνεργασίας, για να εμπλουτίσουν την εμπειρία της συλλογικής σύνθεσης.

Βιογραφικό σημείωμα: Η Γιώτα Πεκλάρη θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου.

Το 2009 συν-ιδρύει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Playground for the arts, ο οποίος έχει στόχο την προώθηση των κρουστικών τεχνών και λειτουργεί ως κέντρο μιας διεθνούς κοινότητας καλλιτεχνών, κοινού και μαθητών που ενδιαφέρονται για τον χορό και τη μουσική. Η έρευνά της πάνω στη κίνηση και τον ήχο, έχει πάρει από το 2012 τη μορφή του εργαστηρίου Visualizing Sound. Από το Νοέμβριο το 2018, το εργαστήριο συμπεριλαμβάνεται στις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Είναι δημιουργός του Coetáni Experimental Flamenco Festival.
Έχει στο ενεργητικό της πλήθος συνεργασίες και εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των: Flamenco tanzhaus.nrw, Flamenco Festival London, International Body Music Festival.
Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα), SFJazz (Σαν Φρανσίσκο), Spinnerei (Λειψία), Sadler’s Wells (Λονδίνο), Berkeley University (Καλιφόρνια), Pygméteatern (Στοκχόλμη).

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] και στο τηλ: 6955998405 (Μαρία Κεβρεκίδου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...