Αλλαγές στο πρόγραμμα της 19ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου

Μετά τον απόλυτα επιτυχημένο Μήνα Ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, δίνει τη «σκυτάλη», στην 19η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου, που θα γίνει από 5 έως 28 Ιουνίου, στο «Καμπέρειο» Θέατρο.
Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου, για να τη γεμίσουν με φρεσκάδα, αυθεντικότητα και δημιουργικότητα.
Μαθητικοί θίασοι από 12 σχολεία, μαζί τους και το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΙ, με την ενέργειά τους και τον αέρα αισιοδοξίας που διακατέχει τη νέα γενιά, παρουσιάζουν τα δικά τους έργα, με την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
«Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, για πολλά χρόνια, συνεχίζει, τη στήριξη του θεσμού των συναντήσεων μαθητικών θιάσων, για την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας. Σε αυτό το πλαίσιο και με τη φετινή Συνάντηση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να δείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, αλλά και να εκπαιδευτούν θεατρικά», αναφέρει σε δήλωσή της, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου.

Η φετινή συνάντηση που άρχισε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις ματαιώσεις δύο παραστάσεων – και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:
Τετάρτη 5 Ιουνίου: 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων  – «Το όνειρο του Σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά.
Πέμπτη 6 Ιουνίου (8.00 μ.μ.): Αρσάκειο Νηπιαγωγείο – «Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου», της Σοφίας Γραμμόζη – Σωπίκη.
Παρασκευή 7 Ιουνίου: Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου – «Ένα μύθο θα σας πω για της λίμνης το νερό», της Χάρις Μέγα.
Σάββατο 8 Ιουνίου: Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου – «Αυτός που λέει ναι και αυτός που λέει όχι», του Μπέτρολτ Μπρεχτ, μετάφραση Σωτηρίας Ματζίρη.
Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουνίου (8:00 μ.μ.): Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗΠΕΘΙ – «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», του Σαίξπηρ, σε διασκευή Γιάννη Καλαντζόπουλου.
Τετάρτη 12 Ιουνίου: 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Μαρούτσειο) – «Όρνιθες», του Αριστοφάνη.
Πέμπτη 13 Ιουνίου: 8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων – «Όρνιθες», του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά Σοφίας Ζαραμπούκα.
Τρίτη 18 Ιουνίου: Γυμνάσιο Κατσικά – «Αθλητισμός ένας Έρωτας Αλλιώτικος», του Θέμου Γκουλιώνη.  
Τετάρτη 19 Ιουνίου: 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – «Αντιγόνη» Σοφοκλή.
Παρασκευή 21 Ιουνίου: 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – «Στέλλα Βιολάντη», του Γρηγόριου Ξενόπουλου (διασκευή).
Δευτέρα 24 Ιουνίου: Γυμνάσιο Βελισσαρίου, σε συνεργασία με τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, του Μουσικού Σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιωαννίνων – «Μια άλλη Ελένη… η δικιά μας Ελένη», διασκευή πάνω στην «Ελένη», του Ευριπίδη
Τετάρτη 26 Ιουνίου: «Μαρούλειο» ΓΕΛ Κατσικά – «Στα μονοπάτια της προσφυγιάς», της Μαρίας Κυριακάκη.
Παρασκευή 28 Ιουνίου: Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής – «Φον Δημητράκης», του Δημήτρη Ψαθά, ώρα έναρξης 8.00′ μ.μ.

  • Στο θέατρο «Καμπέρειο», με ελεύθερη είσοδο. Έναρξη παραστάσεων: Δημοτικά Σχολεία στις 8:00 μ.μ. και Γυμνάσια και Λύκεια στις 9:00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι εξαρχής αναγγελθείσες παραστάσεις της Πέμπτης 20 Ιουνίου από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και της Τρίτης 25 Ιουνίου από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς δεν θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με ειδοποίηση που έστειλαν τα σχολεία.

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...