«Θερινό Μαντείο 2022» με θέμα «Χορικό: Η πόλις μου»

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το «Θερινό Μαντείο» ενισχύοντας το θεσμό που αποσκοπεί να προσφέρει στις συμμετέχουσες/οντες ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο αρχαίο δράμα. Οι σπουδάστριες/εςθα έχουν την ευκαιρία μέσω των εργαστηρίων να έρθουν σε επαφή με τη χρήση του αρχαίου λόγου ερευνώντας παράλληλα τη μουσικότητα και την κίνηση που ενέχει η ποιητικότητα των αρχαίων χορικών. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια την πρωταρχική φύση του αρχαίου δράματος, την άμεση σύνδεση της τραγωδίας με την πόλη.

Η φετινή θεματική θα κινηθεί γύρω από τα ερωτήματα που θέτει η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το εμβληματικό έργο θέτει ερωτήματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας και την έννοια της πόλης. Με οδηγό το ανοιχτό πλαίσιο ερμηνειών περί ελευθερίας και άμεσης δημοκρατίας που δίνεται από τον Σοφοκλή, η ομάδα που θα στελεχώσει το «Θερινό Μαντείο» 2022  «Χορικό: Η πόλις μου» θα περιηγηθεί ανάμεσα στις περιοχές που ορίζει το αρχαίο δράμα: την υποκριτική τέχνη και τη γόνιμη σκέψη στα ζητήματα του καιρού μας. 

Τον βασικό κορμό των εργαστηρίων θα στελεχώσουν η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο ηθοποιός/περφόρμερ Δημήτρης Βάρκας, ο σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης, η χορογράφος/χορεύτρια Κική Μπάκα και η μουσικός/μέλος του πολυφωνικού συνόλου Πλειάδες, Γεωργία Τέντα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν θεατρoπαιδαγωγικά εργαστήρια με στόχο να φέρουν σε μια πρώτη επαφή  το παιδί με το μεγαλείο του αρχαίου δράματος. Επίσης εργαστήρια φωνητικής και κίνησης θα προσφερθούν για τους ερασιτέχνες της πόλης ενώ το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση θα συμμετέχει με ειδικό σεμινάριο απευθυνόμενο αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς. 

Το «Θερινό Μαντείο» 2022 «Χορικό: Η πόλις μου» απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους δραματικών σχολών και πανεπιστημιακών θεατρικών τμημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο που ακολουθεί μέχρι την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022. Για την έκβαση της αίτησης θα υπάρξει ενημέρωση με ηλεκτρονικό μήνυμα στις αρχές Ιουλίου. Η μοναδική προϋπόθεση για την αίτηση συμμετοχής είναι το ομαδικό πνεύμα και η θέληση για πολιτική σκέψη.

 

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:

Ημερομηνίες: 14-24 Ιουλίου

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ

Σύνδεσμος υποβολής αίτησης: https://forms.gle/755UCu3akdssARa17

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...