Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπαίνει δυναμικά σε καλοκαιρινή τροχιά!

Αποχαιρετώντας ένα ακόμα ιδιαίτερο χειμώνα ανακοινώνει τις καλοκαιρινές δραστηριότητές του. Το «Καμπέρειο» θέατρο θα κλείσει τις φετινές δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ με ένα τριήμερο αφιέρωμα, 8-10 Ιουνίου, στην Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Στις 8 & 9 Ιουνίου θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μέρα Σάββατο» σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud και σε ερμηνεία της Φωτεινής Μπάνου (ώρα 21:00). Επίσης στις 10 Ιουνίου θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. 

Για ακόμα μια χρόνια θα συνεχιστεί η παράδοση του «Θερινού Μαντείου» για το οποίο ημερομηνίες, πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα περιοδεύσει στην Ήπειρο με την καλοκαιρινή του παραγωγή, την οποία θα υπογράψει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο έργο του Σάκη Σερέφα «Μάθημα Ιστορίας». Με αφορμή ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα. 

Για τις ανάγκες της θεατρικής αυτής παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ακρόαση ηθοποιών το Σάββατο 21 Μαΐου στο «Καμπέρειο» θέατρο. Οι ενδιαφερόμενες/οι ηθοποιοί μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση: [email protected] έως την Πέμπτη 19 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες/ουσες στην ακρόαση θα σταλεί απόσπασμα του θεατρικού έργου «Μάθημα ιστορίας» που θα χρησιμοποιήσουν στην ακροαματική διαδικασία, όπως και η ώρα διεξαγωγής της. 

Για όλες τις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Θεάτρου θα ακολουθήσουν ξεχωριστά δελτία τύπου. 

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...