Το ΔΗΠΕΘΕ, «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει»

Μετά τα πετυχημένα θεατρικά ταξίδια της περσινής χρονιάς, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοίμασε και φέτος τις αποσκευές του και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για άλλη μια χρονιά.
Για τον μήνα Μάιο, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «αγκαλιάζει» παιδιά  βρεφονηπιακής και νηπιακής ηλικίας, ηλικιωμένους, κρατουμένους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, υλοποιώντας δράσεις της τέχνης του Θεάτρου, σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ και Οίκους Ευγηρίας και με το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Ελένη Δημοπούλου και οι εμψυχώτριες, ηθοποιοί, Χαρά Ζησιμάτου και Σοφία Μπλέτσου, επισκέφθηκαν τον 4ο, τον 6ο, τον 8ο και τον 12ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου Ιωαννιτών, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Πολυξένη Μολυβάδα», των Αγαθοεργών Καταστημάτων Ιωαννίνων και στους Παιδικούς Σταθμούς «Ηλιοτρόπιο», «Φωλιά μας» και «Γεωργίας Γιαννακοπούλου».

4ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

8ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Βρεφονηπιακός Σταθμός «Πολυξένη Μολυβάδα»

“Η Φωλιά μας”

“Ηλιοτρόπιο”

“Γεωργίας Γιαννακοπούλου”
Τρεις ηθοποιοί μέσα από την αφήγηση ιστοριών, διαδραστικές ασκήσεις και θεατρικές μεθόδους δημιουργούν ένα περιβάλλον δημιουργικής έκφρασης όπου παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν ενεργά, εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα, ανασύρουν βιωματικές εμπειρίες, ξεδιπλώνουν προσωπικές ιστορίες, αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του πολιτισμικού μας πλούτο, ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο του Θεάτρου.
Το πρόγραμμα «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» είναι το «θέατρο για όλους». Είναι ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας για παιδιά, μια ψυχαγωγική δράση που λειτουργεί αγχολυτικά και «θεραπευτικά» για ενήλικες της τρίτης ηλικίας, μια αφορμή προσωπικής και ομαδικής εξωστρέφειας και μέσο κοινωνικοποίησης και αυτοβελτίωσης για ενήλικες που κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η τέχνη του θεάτρου αγκαλιάζει, θεραπεύει και κινητοποιεί παιδιά και ενήλικες.
 

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...