Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

poster-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1_2016-17-preview-01%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1_ist_%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργανώνει «Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου» τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες που ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.
Στα σεμινάρια διδάσκουν έμπειροι εμψυχωτές – παιδαγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, και άλλες συναφείς ειδικότητες.
Οι Κύκλοι των μαθημάτων ανέρχονται σε έξι και έχουν ως εξής:
1ος Kύκλος – Ετήσιο σεμινάριο για αρχάριους ως πρώτη γνωριμία με τη θεατρική πράξη: Τα μαθήματα αφορούν ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή και γνωριμία με τη δραματική τέχνη. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει μαθήματα 24 ωρών μηνιαίως στη διάρκεια των οποίων θα διδάσκονται υποκριτική 12 ώρες, σωματικό θέατρο και χορός 8 ώρες και ορθοφωνία 4 ώρες.
2ος Κύκλος – Ετήσιο σεμινάριο για προχωρημένους: Τα μαθήματα αφορούν ανθρώπους που επιθυμούν να συνεχίσουν την επαφή τους με τη δραματική τέχνη. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει μαθήματα 24 ωρών μηνιαίως στη διάρκεια των οποίων θα διδάσκονται υποκριτική 12 ώρες, σωματικό θέατρο και χορός 8 ώρες και ορθοφωνία 4 ώρες.
3ος Κύκλος – Θεατρικό παιχνίδι: Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε φοιτητές, σε ψυχολόγους και σε όσους/ες ενδιαφέρονται για το θεατρικό παιχνίδι. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα για ένα τρίμηνο.
4ος Kύκλος – Σεμινάρια παιδαγωγικής για παιδιά και εφήβους: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο ώρες εβδομαδιαίως.
5ος Κύκλος – Κατά περίπτωση τα παρακάτω: α) Σεμινάρια – Διαλέξεις (Ολιγόωρα), β) Work Shop – Master Class (καταξιωμένοι ειδικοί διδάσκουν πάνω στα αντικείμενα τους π.χ. φωνή, σώμα, φωτισμός στο θέατρο, σκηνοθεσία κλπ), γ) Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υπερήλικες, ειδικές ομάδες κλπ (σχολεία, νοσοκομεία ιδρύματα, ΚΑΠΗ κ.ά,), δ) Εργαστήρια τέχνης της αφήγησης, ε) Εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
6ος κύκλος – Ανοιχτό κάλεσμα για την ερασιτεχνική σκηνή: Τα μαθήματα αφορούν όλους όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν τη δραματική τέχνη συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε ομάδες που στο τέλος της θεατρικής χρονιάς θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τον υπεύθυνο των εργαστηρίων για περισσότερες λεπτομέρειες, και θα συμπληρώνουν μια αίτηση – εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οι υποψήφιοι σπουδαστές θα περνούν από προσωπική συνέντευξη, ενώ οι σπουδαστές θα έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΙ.
Για τα σεμινάρια ορίζεται ως υπεύθυνος ο κ. Βαγγέλης Αθανασίου, ηθοποιός – σκηνοθέτης, ο οποίος θα διδάσκει μαζί με τις Χρυσάνθη Παπαγεωργίου (ηθοποιός – κινησιολόγος), Δώρα Ζούμπα (χορογράφος), Όλγα Παππά (ηθοποιός), Γιάννα Κούλα (παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτης), Αγαθή Τέλη (θεατρολόγος), Ειρήνη Δόβα (καθηγήτρια μουσικής). Στην πορεία και ανάλογα με τη συμμετοχή θα προστεθούν κι άλλοι διδάσκοντες.
Ακόμη γίνεται γνωστό πως τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αίθουσα του 4ου ορόφου στο «Καμπέρειο» Θέατρο, στο θέατρο «Δημήτρης Χατζής», στην αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του θεάτρου και σε όποιον άλλο χώρο απαιτηθεί ανάλογα με τη θεματολογία τους.
Οι εκπαιδευόμενοι των τμημάτων θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κάθε τμήματος, ενώ οι αμοιβές των διδασκόντων θα καθορισθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου όταν και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα σπουδών, η επιλογή των διδασκόντων και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν.
Οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλουν ως συμμετοχή για την παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών που θα επιλέξουν τα εξής ποσά:
– Τριάντα (30,00) ευρώ μηνιαίως για τον πρώτο και δεύτερο κύκλο μαθημάτων που αφορούν την επαφή με τη δραματική τέχνη.
– Είκοσι (20,00) ευρώ μηνιαίως για τον τρίτο κύκλο μαθημάτων που αφορά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και τον τέταρτο κύκλο που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.
– Κατά περίπτωση για τον πέμπτο κύκλο μαθημάτων που θα περιλαμβάνει: Σεμινάρια- Διαλέξεις (ολιγόωρα), Work shop-Master class (καταξιωμένοι ειδικοί διδάσκουν πάνω στα αντικείμενά τους π.χ. φωνή, σώμα, φωτισμός στο θέατρο, σκηνοθεσία κλπ), Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υπερήλικες, ειδικές ομάδες κλπ (σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, ΚΑΠΗ κλπ), Εργαστήρια τέχνης της αφήγησης, Εργαστήρια δημιουργικής γραφής και ότι άλλο τυχόν προκύψει σύμφωνα με τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο Θέατρο.
– Για τους ανέργους θα υπάρχει έκπτωση στη μηνιαία τους συμμετοχή κατά 30 %.
– Δικαίωμα εγγραφής δέκα (10,00) ευρώ άπαξ για το έκτο κύκλο / ερασιτεχνική σκηνή.
– Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (πλην έκτου κύκλου), 15 άτομα κι ελάχιστος για κάθε ομάδα εκπαίδευσης έξι άτομα. Τα τμήματα θα είναι κλειστά. Ο έκτος κύκλος έχει απεριόριστο αριθμό συμμετοχών.
– Για τη συμμετοχή τους στα τμήματα (πλην του έκτου κύκλου) οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλλουν το ποσό των πέντε (5,00) € ως εγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα, ποσό το οποίο θα αφαιρείται από τα δίδακτρα του πρώτου μήνα.
Πληροφορίες στο τηλ. 2651025670 καθημερινές, πρωινές ώρες και στην ιστοσελίδα www.dipetheioannina.eu. Αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν από τον παρόντα ιστότοπο (παρακάτω) και την αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7

Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα...